Ryzlink rýnský frizzante, jakostní perlivé víno 2024
Vinařství Vajbar E-shop Speciální vína Ryzlink rýnský frizzante, jakostní perlivé víno 2024
Mnohovrstvá a bohatá, jemná, v tónu zralých i sušených meruněk.
Svěží a bohatá, plná citrusů, bylinek a meruňkové marmelády. Dlouhý a svěží závěr s jemnou citrusovou kyselinou.
Bylinkový čerstvý.
Lososový gravlax.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 10,5 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 8 ºC |
Objem | 0,75 l |
Zbytkový cukr | 13,2 |
Titrovatelné kyseliny | 7,1 |
Extrakt | 21,8 |
Frizzante máme již celou řadu, ale šťavnatý Ryzlink rýnský je mezi nimi od loňska nováčkem! A velmi oblíbeným.
Výživové údaje na 100 ml: | |
Energetická hodnota | 280 kJ |
Energetická hodnota | 67 kcal |
Sacharidy | 2,1 g |
z toho cukry | 1,32 g |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Bílkoviny | 0 g |
Sůl | 0 g |
Obsah kyselin | 0,71 g |
Alkohol | 10,50% |
Složení: hrozny révy vinné, stabilizátory, | |
konzervanty a antioxidanty (oxid siřičitý) |
Barva je šperkově zlatá. Vůně je mnohovrstvá a bohatá, jemná, v tónu zralých i sušených meruněk. Chuť je svěží a bohatá, plná citrusů, bylinek a meruňkové marmelády. Dlouhý a svěží závěr s jemnou citrusovou kyselinou.
Doporučujeme k lososovému gravlaxu.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.
Cena včetně DPH | 179 Kč |
---|---|
Dostupnost | Skladem |