Veltlínské zelené frizzante, kabinetní víno 2015
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Veltlínské zelené frizzante, kabinetní víno 2015
Mnohovrstvá a bohatá, v tónu zralých broskví, meruněk a špendlíků. V druhé vlně i marmelády z letního ovoce.
Mazlivě nasládlá s příjemnou a dominantní kyselinou v závěru. Začíná u meruňkové marmelády a končíme u ještě nezralých meruněk.
Čerstvý ovčí.
Ke kuřecím steakům s meruňkovou omáčkou.
2016 - 2017
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 8 |
| Typ | polosladké |
| Podáváme při teplotě | 7 ºC |
| Objem | 0,75 l |
| Zbytkový cukr | 41,8 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 7,2 g/l |
| Extrakt | 20,1 g/l |
| Ocenění Stříbrný pohár Víno&Delikatesy 2016 | |
Novinka letošního roku navazuje na hity minulých let - frizzante. Tentokrát pro ty, kteří nechtějí vína z aromatických odrůd. Což však neznamená, že krásně nevoní! Skvělý poměr cukru a veltlínové kyseliny! Na letní párty i k jarnímu grilu.
Barva je světle žlutá, bledá. Vůně je mnohovrstvá a bohatá, v tónu zralých broskví, meruněk a špendlíků. V druhé vlně i marmelády z letního ovoce. Chuť je mazlivě nasládlá s příjemnou a dominantní kyselinou v závěru. Začíná u meruňkové marmelády a končíme u ještě nezralých meruněk.
Doporučujeme ke kuřecím steakům s meruňkovou omáčkou.
Konzumujte v letech 2016 – 2017.

