Veltlínské zelené, kabinetní víno 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Veltlínské zelené, kabinetní víno 2013
Veselá a svěže citrusová. Najdeme v ní zralé citrony, šťavnaté pomeranče i červené grepy. V závěru se prosazuje ryngle.
Suchá až strohá, šťavnatá. V první vlně dominují citrusy i s kůrou, za nimi nacházíme bílý rybíz, zelený angrešt a nezralou meruňku. Dlouhý závěr je výrazně citrusový a minerální.
Jádel
k rolkám z roastbeefu a pečeného bůčku
2014 – 2015
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Přítluky | 
| Trať | U studánky | 
| Alkohol | 12 %obj. | 
| Typ | suché | 
| Podáváme při teplotě | 8 - 10° C | 
| Zbytkový cukr | 0,4g/l | 
| Titrovatelné kyseliny | 5,1g/l | 
| Extrakt | 20,7 g/l | 
| Ocenění Bronzový pohár Víno&Delikatesy, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Velmi suché až třaskavé víno určitě potěší všechny ty, kteří se vínem chtějí hlavně osvěžit a vzpružit. Víno na celý večer i k letnímu polednímu střiku.
Barva je svítivě zlatavá se zeleným odleskem. Vůně je veselá a svěže citrusová. Najdeme v ní zralé citrony, šťavnaté pomeranče i červené grepy. V závěru se prosazuje ryngle. Chuť je suchá až strohá, šťavnatá. V první vlně dominují citrusy i s kůrou, za nimi nacházíme bílý rybíz, zelený angrešt a nezralou meruňku. Dlouhý závěr je výrazně citrusový a minerální. Suché a svěží víno doporučujeme k rolkám z roastbeefu a pečeného bůčku.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									