Veltlínské zelené, kabinetní víno 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Veltlínské zelené, kabinetní víno 2013
Veselá a svěže citrusová. Najdeme v ní zralé citrony, šťavnaté pomeranče i červené grepy. V závěru se prosazuje ryngle.
Suchá až strohá, šťavnatá. V první vlně dominují citrusy i s kůrou, za nimi nacházíme bílý rybíz, zelený angrešt a nezralou meruňku. Dlouhý závěr je výrazně citrusový a minerální.
Jádel
k rolkám z roastbeefu a pečeného bůčku
2014 – 2015
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Přítluky |
| Trať | U studánky |
| Alkohol | 12 %obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 8 - 10° C |
| Zbytkový cukr | 0,4g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 5,1g/l |
| Extrakt | 20,7 g/l |
| Ocenění Bronzový pohár Víno&Delikatesy, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Velmi suché až třaskavé víno určitě potěší všechny ty, kteří se vínem chtějí hlavně osvěžit a vzpružit. Víno na celý večer i k letnímu polednímu střiku.
Barva je svítivě zlatavá se zeleným odleskem. Vůně je veselá a svěže citrusová. Najdeme v ní zralé citrony, šťavnaté pomeranče i červené grepy. V závěru se prosazuje ryngle. Chuť je suchá až strohá, šťavnatá. V první vlně dominují citrusy i s kůrou, za nimi nacházíme bílý rybíz, zelený angrešt a nezralou meruňku. Dlouhý závěr je výrazně citrusový a minerální. Suché a svěží víno doporučujeme k rolkám z roastbeefu a pečeného bůčku.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.

