Tramín červený, pozdní sběr 2016
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Tramín červený, pozdní sběr 2016
S tóny čajové růže, biskvitů s pomerančovou marmeládou, kandovanou citrusovou kůrou a špetkou květového medu.
Směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, broskve, mirabelky – koření i marmelády. Závěr je velmi dlouhý a kořenitý.
Kozí sýr v popelu.
Indické kuře tandoori.
2017-2018
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Kozí Horky |
| Alkohol | 12,5 |
| Typ | polosladké |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 15,2 |
| Titrovatelné kyseliny | 5,4 |
| Extrakt | 21,8 |
| Ocenění Stříbrná medaile MUNDUS Vini 2017, Vítěz kategorie Vinum Juvenale 2016, Stříbrná medaile Grand prix vinex 2017 | |
Snad nejaromatičtější moravská odrůda vás okouzlí nejen bohatým buketem, ale také dokonale strukturovanou chutí.
Barva je sytě zlatá s třpytivými odlesky. Vůně je bohatá a plná, s tóny čajové růže, biskvitů s pomerančovou marmeládou, kandovanou citrusovou kůrou a špetkou květového medu. Chuť je plná a kořenitá. Nacházíme směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, broskve, mirabelky – koření i marmelády. Závěr je velmi dlouhý a kořenitý.
Doporučujeme k indickému kuřeti tandoori.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.

