Tramín červený, pozdní sběr 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Tramín červený, pozdní sběr 2014
Čajová růže, biskvity s pomerančovou marmeládou, kandovaná citrusová kůra a květový med.
Směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, panenská jablíčka – koření i marmeláda, svěží závěr.
Kozí sýr v popelu.
Krůtí roláda s omáčkou z modrého sýra.
2015 – 2016
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Kozí Horky |
| Alkohol | 12% obj. |
| Typ | polosuché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 12,5 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 6,2 g/l |
| Extrakt | 27,9 g/l |
| Ocenění Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Snad nejaromatičtější moravská odrůda vás okouzlí nejen bohatým buketem, ale také dokonale strukturovanou chutí.
Barva je sytě zlatá s třpytivými odlesky. Vůně je bohatá a plná, s tóny čajové růže, biskvitů s pomerančovou marmeládou, kandovanou citrusovou kůrou a špetkou květového medu. Na pozadí se objevují limety s bílým i černým pepřem. Chuť je plná a kořenitá. Nacházíme směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, panenská jablíčka – koření i marmelády.
Závěr je středně dlouhý a svěží. Doporučujeme ke krůtí roládě s omáčkou z modrého sýra a kapary.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.

