Ryzlink vlašský, kabinetní víno 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Ryzlink vlašský, kabinetní víno 2014
Přísná, výrazně minerální. Najdeme i akátový med, kvetoucí ovocné stromy i sušenou pomerančovou kůru.
Dynamická, až kousavá, velmi příjemně suchá. Křupavá kyselina s minerály a limetou, zelená jablíčka, rybíz.
Kaškaval
Mořský vlk na grilu s kapary.
2015 – 2017
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 11,5 %obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 8 - 12° C |
| Zbytkový cukr | 3 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 6,6 g/l |
| Extrakt | 26,2 g/l |
| Ocenění Stříbrný pohár Víno&Delikatesy | |
Lehké a svěží suché víno by nemělo chybět na žádné párty nebo při posezení s přáteli. Můžete ho pít po celý večer a vůbec se neomrzí. Skvělé víno pro milovníky ryb - nezapomeňte, že ryba musí vždy plavat...
Barva je svítivě zlato-žlutá. Vůně je přísná, výrazně minerální. Vedle minerálů se snaží prosadit akátový med, kvetoucí ovocné stromy i sušené bylinky a sušená pomerančová kůra. Chuť je dynamická, až kousavá, velmi příjemně suchá. Snoubí se tu živá křupavá kyselina s minerály a limetou. V druhé vlně najdeme zelená jablíčka, bílý i červený rybíz. Dlouhý velmi příjemný závěr láká k dalšímu napití.
Podávejte k mořskému vlkovi na grilu přelitému olivovým olejem s kapary, sušenými rajčaty a čerstvými čili papričkami.
Konzumujte v letech 2015 – 2017.

