Ryzlink vlašský, kabinetní víno 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Ryzlink vlašský, kabinetní víno 2013
Výrazná, svěží a plná. Velmi působivý nástup minerálů v kombinaci s citrusovou marmeládou, bílými květy a sušenými bylinkami.
Dynamická až kousavá, velmi příjemně suchá. Snoubí se tu živá křupavá kyselina s minerály a citrusy. V druhé vlně najdeme panenská jablíčka, bílý i červený rybíz.
Kaškaval
k mořskému vlkovi na grilu.
2014 – 2015
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 11,5 %obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 8 - 12° C |
| Zbytkový cukr | 0,7 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 5,9 g/l |
| Extrakt | 20,2 g/l |
Lehké a svěží suché víno by nemělo chybět na žádné párty nebo při posezení s přáteli. Ocení ho i milovníci ryb.
Barva je světle zlatá, lesklá a svítivá. Vůně je výrazná, svěží a plná. Velmi působivý nástup minerálů v kombinaci s citrusovou marmeládou, bílými květy a sušenými bylinkami. Chuť je dynamická, až kousavá, velmi příjemně suchá. Snoubí se tu živá křupavá kyselina s minerály a citrusy. V druhé vlně najdeme panenská jablíčka, bílý i červený rybíz. Dlouhý velmi příjemný závěr láká k dalšímu napití. Doporučujeme k mořskému vlkovi na grilu přelitému olivovým olejem s kapary, sušenými rajčaty a čerstvými čili papričkami.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.

