Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Ryzlink rýnský, pozdní sběr 2013
S lipovým květem, lipovým medem i lehkým náznakem petroleje. V druhé vlně najdeme i máslové biskvity.
Pikantní a šťavnatá. Nejprve se tu mísí bylinky s jarním medem a čerstvě vymačkaným citronem, žluté i červené špendlíky, dlouhý vysušující závěr s minerály a kyselinou.
Zralý ovčí.
k bramborovým knedlíkům s uzeným masem a špenátem.
2014 – 2016
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 12%obj. |
| Typ | polosuché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 10,7 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 7,4 g/l |
| Extrakt | 24,5 g/l |
| Ocenění Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Král vín a víno králů, to je Ryzlink rýnský. Budeme rádi, když se i ten náš zařadí do té nejlepší společnosti.
Barva je viskózní, žluto-zlatá. Vůně se trochu skrývá, pomozte ji pořádným provzdušněním. Odmění se lipovým květem, lipovým medem i lehkým náznakem petroleje. V druhé vlně najdeme i máslové biskvity. Chuť je pikantní a šťavnatá. Nejprve se tu mísí bylinky s jarním medem a čerstvě vymačkaným citronem. Poté přichází žluté i červené špendlíky, teplá stopa alkoholu a dlouhý vysušující závěr s minerály a kyselinou. Doporučujeme k bramborovým knedlíkům s uzeným masem a špenátem.
Konzumujte v letech 2014 – 2016.

