Rulandské bílé, pozdní sběr 2015
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Rulandské bílé, pozdní sběr 2015
Tóny bílého rybízu, kdoule, panenských jablíček i expresivní tóny citrusů. V druhé vlně čerstvě pečený domácí chléb.
Balancuje mezi letními bílými jablíčky, citronovou šťávou a červeným rybízem. Koření a sušené bylinky s pomelem.
švýcarský Ementál
Krevety na grilu.
2016 - 2017
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Rakvice | 
| Trať | Trkmansko | 
| Alkohol | 13% | 
| Typ | suché | 
| Podáváme při teplotě | 10-12°C | 
| Objem | 0,75l | 
| Zbytkový cukr | 4,1 g/l | 
| Titrovatelné kyseliny | 5,9 g/l | 
| Extrakt | 22 g/l | 
| Ocenění Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2016, Stříbrná medaile Weinparade 2016 | |
Pevné a plné víno, olejnaté a strukturované. Skvělý partner ke gastronomii i na celý večer s přáteli.
Barva je sytě žlutá se zlatými odlesky. Vůně je široká, velmi příjemná. Najdeme v ní tóny bílého rybízu, kdoule, panenských jablíček i expresivní tóny citrusů. V druhé vlně čerstvě pečený domácí chléb. Chuť je dynamická a svěží. Balancuje mezi letními bílými jablíčky, citronovou šťávou a červeným rybízem. V delší dochuti se snoubí koření a sušené bylinky s pomelem.
Doporučujeme ke krevetám na grilu s bylinkovo-česnekovou omáčkou.
Konzumujte v letech 2016 – 2017.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									