Rulandské bílé, pozdní sběr 2015
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Rulandské bílé, pozdní sběr 2015
Tóny bílého rybízu, kdoule, panenských jablíček i expresivní tóny citrusů. V druhé vlně čerstvě pečený domácí chléb.
Balancuje mezi letními bílými jablíčky, citronovou šťávou a červeným rybízem. Koření a sušené bylinky s pomelem.
švýcarský Ementál
Krevety na grilu.
2016 - 2017
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 13% |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 4,1 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 5,9 g/l |
| Extrakt | 22 g/l |
| Ocenění Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2016, Stříbrná medaile Weinparade 2016 | |
Pevné a plné víno, olejnaté a strukturované. Skvělý partner ke gastronomii i na celý večer s přáteli.
Barva je sytě žlutá se zlatými odlesky. Vůně je široká, velmi příjemná. Najdeme v ní tóny bílého rybízu, kdoule, panenských jablíček i expresivní tóny citrusů. V druhé vlně čerstvě pečený domácí chléb. Chuť je dynamická a svěží. Balancuje mezi letními bílými jablíčky, citronovou šťávou a červeným rybízem. V delší dochuti se snoubí koření a sušené bylinky s pomelem.
Doporučujeme ke krevetám na grilu s bylinkovo-česnekovou omáčkou.
Konzumujte v letech 2016 – 2017.

