Neuburské, kabinetní víno 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Neuburské, kabinetní víno 2014
Čerstvé citrusy, kandovaná pomerančová kůra a v závěru i pomerančová marmeláda.
Citrusy, křížaly z jablíček i hrušek. Kandovaná pomerančová kůra s kořením a limetovou šťávou.
Starší gouda.
Farmářská prsa na celeru.
2015 – 2016
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Přítluky |
| Trať | U studánky |
| Alkohol | 11% |
| Typ | polosuché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 11,9 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 7,5 g/l |
| Extrakt | 23,5 g/l |
Excelentní víno z odrůdy, kterou již dnes často na vinicích nenajdete. Plný buket, strukturovaná chuť, dlouhá dochuť. Ozdoba každého nedělního oběda.
Barva je světle zlatá s limetovým nádechem. Vůně je hluboká, výrazně citrusová. Nacházíme nejen čerstvé citrusy, ale i krásnou kandovanou pomerančovou kůru a v závěru i pomerančovou marmeládu. Chuť je svěží a dynamická. Vedle citrusů z vůně nacházíme křížaly z jablíček i hrušek. V oblém a masívním závěru se snoubí kandovaná pomerančová kůra s kořením a limetovou šťávou.
Doporučujeme ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně. Nebo můžete vyzkoušet náš originální hráškový krém.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.

