Neuburské, pozdní sběr 2013
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Neuburské, pozdní sběr 2013
Hluboká, mazlivě nasládlá. Snoubí se v ní meruňková i rybízová marmeláda s opečeným toastem s farmářským máslem a jemným tónem koření.
Oblá až kulatá. Zprvu výrazně nasládlá v pikantním tónu citrusových marmelád. Pokračuje pomerančovou kůrou. Dlouhý a pikantní závěr se svěží kyselinou.
Starší gouda.
Ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně.
2014 – 2016
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Přítluky | 
| Trať | U studánky | 
| Alkohol | 12% | 
| Typ | polosuché | 
| Podáváme při teplotě | 10-12°C | 
| Objem | 0,75l | 
| Zbytkový cukr | 12,9 g/l | 
| Titrovatelné kyseliny | 5,5 g/l | 
| Extrakt | 19,4 g/l | 
| Ocenění Bronzová medaile Festwine, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Excelentní víno z odrůdy, kterou již dnes často na vinicích nenajdete. Plný buket, strukturovaná chuť, dlouhá dochuť. Ozdoba každého nedělního oběda.
Barva je poutavá, šperkově zlatá, jiskřivá. Vůně je hluboká, mazlivě nasládlá. Snoubí se v ní meruňková i rybízová marmeláda s opečeným toastem s farmářským máslem a jemným tónem koření. Chuť je oblá až kulatá. Zprvu výrazně nasládlá v pikantním tónu citrusových marmelád. Pokračuje pomerančovou kůrou i kandovanými citrusy. Chuť má velmi masívní začátek, poté se zúží do velmi dlouhého a pikantního závěru se svěží kyselinou a kořením. Doporučujeme ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně. Nebo můžete vyzkoušet náš originální hráškový krém.
Konzumujte v letech 2014 – 2016.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									