Muškát moravský, moravské zemské víno 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Muškát moravský, moravské zemské víno 2014
Bohatá a svěží, najdeme tu čerstvé bobulky hroznů, bílé květy, čerstvě posečenou louku i příjemný muškátový oříšek
K čerstvým hroznům se přidávají jablka Golden a celá sbírka citrusů, středně dlouhý závěr snoubí angreštovou marmeládu s citrusy
Podávejte u letního grilu a bazénu. Můžete použít i na osvěžující střik.
2015 – 2016
| Doporučený sýr | Ementál |
|---|---|
| Vinařská oblast | Morava |
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Alkohol | 11%obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 10 - 14° C |
| Zbytkový cukr | 3,4 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 6,3 g/l |
Na základě poptávek z gastronomie přicházíme s řadou moravských zemských vín určených výhradně pro hotely a restaurace. Čistá a přírodní vína jsou vyrobena výhradně z hroznů z Rakvic, Zaječí, Velkých Pavlovic a blízkého okolí. Určitě budou ozdobou každého stolu.
Barva vína je zlatavá se zelenými odlesky. Vůně je bohatá a svěží, najdeme tu čerstvé bobulky hroznů, bílé květy a čerstvě posečenou louku. V druhé vlně příjemný muškátový oříšek. Chuť je svěží, dynamická a plná. K čerstvým hroznům se přidávají jablka Golden a celá sbírka citrusů. Středně dlouhý závěr snoubí angreštovou marmeládu s citrusy.
Podávejte u letního grilu a bazénu. Můžete použít i na osvěžující střik.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.

