Frankovka, moravské zemské víno 2016
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, moravské zemské víno 2016
Široká a zralá, s hlubokými tóny třešní, višní a švestek v podobě čerstvé i marmeládové, v závěru pikantní koření a kdoulová marmeláda
Lehká a osvěžující, výrazně ovocná - marmelády z buketu se mění na čerstvé ovoce, dominuje černá višeň, delší závěr s jemným tříslem
Zralá gouda
Podávejte k těstovinám s omáčkou bolognese.
2017-2018
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Alkohol | 12 | 
| Typ | suché | 
| Podáváme při teplotě | 10 - 14° C | 
| Zbytkový cukr | 0,1 | 
| Titrovatelné kyseliny | 5,1 | 
Na základě poptávek z gastronomie přicházíme s řadou moravských zemských vín určených výhradně pro hotely a restaurace. Čistá a přírodní vína jsou vyrobena výhradně z hroznů z Rakvic, Zaječí, Velkých Pavlovic a blízkého okolí. Určitě budou ozdobou každého stolu.
Barva vína je sytě višňová. Vůně je široká a zralá, s hlubokými tóny třešní, višní a švestek v podobě čerstvé i marmeládové, v závěru pikantní koření a kdoulová marmeláda. Chuť je lehká a osvěžující, výrazně ovocná. Marmelády z buketu se mění na čerstvé ovoce, dominuje černá višeň, která víno dovede až k delšímu závěru s jemným tříslem.
Podávejte k těstovinám s omáčkou bolognese.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									