Frankovka, pozdní sběr 2013
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, pozdní sběr 2013
V tónu višní v čokoládě, černých třešní a modrých moruší, za nimi čokoládová fontána i jemné stopy borůvek.
Hladká a hutná, přitom však jemně ovocná v tónech višní i třešňového kompotu, přidávají se pikantní tóny brusinek a ostružinových listů v dlouhém závěru.
Dvouplísňový Vltavín.
Doporučujeme ke skopovému masu na rožni s černým chlebem.
2015 – 2016
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Zaječí |
| Trať | Nová hora |
| Alkohol | 12,5% obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 16 - 18°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 0,2 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 5,1 g/l |
| Extrakt | 33,9 g/l |
| Ocenění Bronzová medaile Festwine, Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Klasická moravská odrůda v moderním provedení, které vínu neubírá, spíše přidává. Konzumovat ho můžete již nyní, ale za pár měsíců bude určitě ještě lepší - vše má před sebou.
Barva je temně višňová s jahodovými odlesky. Ve vůni se postupně otevírají tóny višní v čokoládě, černých třešní a modrých moruší, za nimi čokoládová fontána i jemné stopy borůvek. Chuť je hladká a hutná, přitom však jemně ovocná v tónech višní i třešňového kompotu, přidávají se pikantní tóny brusinek a ostružinových listů v dlouhém závěru. Doporučujeme ke skopovému masu na rožni s černým chlebem.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.

