Cabernet Moravia rosé, kabinetní 2013
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní 2013
Expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí vše dekoruje hustá domácí smetana.
Plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny se lžičkou řeckého jogurtu. Dlouhá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Krémový dvouplísňový.
Ideální k tataru z tuňáka.
2014 – 2015
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Vrbice |
| Trať | Úlehle |
| Alkohol | 11%obj. |
| Typ | polosladké |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75 l |
| Zbytkový cukr | 17,6 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 6,3 g/l |
| Extrakt | 23,3 g/l |
| Ocenění Zlatá medaile Vinařské Litoměřice, Stříbrná medaile Jarovín Rosé, Stříbrná medaile GP VINEX, Bronzový pohár Víno&Delikatesy, Vítěz kategorie Vinum Juvenale | |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Nejinak je tomu u tohoto vína, které získalo medaili hned na první soutěži v roce. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery.
Barva je sytě malinová. Vůně je expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí vše dekoruje hustá domácí smetana. Chuť je plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny se lžičkou řeckého jogurtu. Dlouhá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka. Vyzkoušet si můžete i náš originální recept - jehněčí kýtu se špenátovým kuskusem.
Konzumujte v letech 2014 – 2015.


