Cabernet Moravia, pozdní sběr 2013
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Cabernet Moravia, pozdní sběr 2013
Plná, výrazná, divoká až pikantní. Vedle tónů lesního ovoce tu najdeme ostružinové a malinové listy, spolu s pikantními tóny pepře a chillies.
Svěží, ovocně veselá. Dominují tóny brusinek, borůvek a špendlíků, doplněné o pikantní tóny koření. V delším závěru ještě mladé tříslo a černá višeň i s peckou.
Rocamadour
ke klasické živáňské na grilu.
2015 – 2016
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 12 %obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 12 - 16°C |
| Zbytkový cukr | 0,2 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 5,4 g/l |
| Extrakt | 26,4 g/l |
Živé a pikantní červené víno, které vlévá energii do žil. Zahřeje během sychravých dnů, potěší u grilu.
Barva je sytě fialová až višňová. Vůně je plná, výrazná, divoká až pikantní. Vedle tónů lesního ovoce tu najdeme ostružinové a malinové listy, spolu s pikantními tóny pepře a chillies. Chuť je svěží, ovocně veselá. Dominují tóny brusinek, borůvek a špendlíků, doplněné o pikantní tóny koření. V delším závěru ještě mladé tříslo a černá višeň i s peckou. Podávejte ke klasické živáňské na grilu.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.

