Muškát moravský frizzante, jakostní perlivé víno 2024
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Muškát moravský frizzante, jakostní perlivé víno 2024
Dominují čerstvé hrozny v kombinaci s květy pomerančovníku, zralým angreštem a bílým rybízem.
Bohatá a plná, svěže nasládlá po zralých hroznech a papáje. V dlouhé dochuti pomerančová marmeláda a sušené brusinky.
Čerstvý ovčí.
Sýrová roláda s čerstvým ovocem.
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Alkohol | 8 | 
| Typ | polosladké | 
| Podáváme při teplotě | 8 ºC | 
| Objem | 0,75 l | 
| Zbytkový cukr | 38,2 | 
| Titrovatelné kyseliny | 6,2 | 
| Extrakt | 25,3 | 
Hit minulých let je opět tady! Ještě lepší, čistší, aromatičtější a ... sladší. Víno, u kterého nemusíte přemýšlet. Pije se doslova samo. Nesmí chybět na žádné párty u grilu a bazénu. Pozor - následky na dívčí část populace jsou doslova neuvěřitelné.
| Výživové údaje na 100 ml: | |
| Energetická hodnota v kJ/100 ml | 264 | 
| Energetická hodnota v kcal/100 ml | 63 | 
| Sacharidy v g/100ml | 4,62 | 
| Cukry v g/100ml | 3,82 | 
| Tuky g/100 ml | 0 | 
| Bílkoviny g/100 ml | 0 | 
| Sůl g/100 ml | 0 | 
| Vláknina g/100 ml | 0 | 
| Kyseliny g/100 ml | 0,62 | 
| Glycerol g/100 ml | 0,8 | 
| Alkohol | 8,00% | 
| Složení: hrozny révy vinné, stabilizátory, | |
| konzervanty a antioxidanty (oxid siřičitý) | |
Barva je světle zlatá. Vůně je doslova opulentní. Dominují čerstvé hrozny v kombinaci s květy pomerančovníku, zralým angreštem a bílým rybízem. Chuť je bohatá a plná, svěže nasládlá po zralých hroznech a papáje. V dlouhé dochuti pomerančová marmeláda a sušené brusinky.
Doporučujeme k sýrové roládě s čerstvým ovocem.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									