Tramín červený, pozdní sběr 2023
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Tramín červený, pozdní sběr 2023
Výrazně dominují tóny parfému z šeříku a růží, za nimi přichází aromatické koření.
Bezinkový sirup se zralými citrusy a bylinkami. V delším závěru najdeme bílý rybíz a mandarinkový kompot.
Vltavín - dvouplísňový
Marinovaná krkovice na grilu.
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Kozí horky |
| Alkohol | 13 |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 3,9 |
| Titrovatelné kyseliny | 6,2 |
| Extrakt | 20,5 |
| Ocenění Stříbrná medaile Vinum Juvenale 2023 | |
Snad nejaromatičtější moravská odrůda vás okouzlí nejen bohatým buketem, ale také dokonale strukturovanou chutí. A navíc - je to úplně suché!
Barva je šperkově zlatá. Vůně je bohatá, svěží a kořenitá. Najdeme výrazné tóny šeříku a růží, za nimi přichází aromatické koření. Chuť je svěží a dynamická. Snoubí se v ní bezinkový sirup se zralými citrusy a bylinkami. V delším závěru najdeme mandarinky a grepy.
Podávejte k marinované krkovici na grilu.

