Cabernet Moravia rosé frizzante, jakostní perlivé víno 2023
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Cabernet Moravia rosé frizzante, jakostní perlivé víno 2023
Bohatá a oblá, v tónu malin, višní a červeného rybízu s pikantními tóny rybízových listů.
Mazlivá, příjemně nasládlá. Přináší marmeládu z malin, višní a rybízu se stopou ostružin. Velmi dlouhý závěr s čerstvou kyselinou a lesními jahodami.
Parený ovčí.
Schwarzwaldská šunka na melounu Galia.
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Alkohol | 8,5 |
| Typ | polosladké |
| Podáváme při teplotě | 8 ºC |
| Objem | 0,75 l |
| Zbytkový cukr | 37 |
| Titrovatelné kyseliny | 5,2 |
| Extrakt | 23,3 |
Růžové frizzante tentokrát z pikantní doma vyšlechtěné odrůdy Cabernet Moravia. U bazénu a na terase nemůže chybět.
Barva je malinová s fialovými odlesky. Vůně je bohatá a oblá, v tónu malin, višní a červeného rybízu s výraznými tóny ostružin. Chuť je mazlivá, nasládlá i svěží. Přináší zralé maliny, višně a rybízovou marmeládu. Velmi dlouhý závěr s čerstvou kyselinou a lesními jahodami.
Doporučujeme k schwarzwaldské šunce na melounu Galia.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.

