Cabernet Moravia rosé frizzante, jakostní perlivé víno 2022
Vinařství Vajbar Katalog Speciální vína Cabernet Moravia rosé frizzante, jakostní perlivé víno 2022
Bohatá a oblá, v tónu malin, višní a červeného rybízu s pikantními tóny rybízových listů.
Mazlivá, příjemně nasládlá. Přináší marmeládu z malin, višní a rybízu se stopou ostružin. Velmi dlouhý závěr s čerstvou kyselinou a lesními jahodami.
Parený ovčí.
Schwarzwaldská šunka na melounu Galia.
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Alkohol | 7,5 |
| Typ | polosladké |
| Podáváme při teplotě | 8 ºC |
| Objem | 0,75 l |
| Zbytkový cukr | 42,1 |
| Titrovatelné kyseliny | 5,5 |
| Extrakt | 21,8 |
| Ocenění Zlatá medaile Lednické vinné trhy 2023, Stříbrná medaile JAROVÍN 2023 | |
Růžové frizzante tentokrát z pikantní doma vyšlechtěné odrůdy Cabernet Moravia. U bazénu a na terase nemůže chybět.
Barva je sytě malinová. Vůně je bohatá a oblá, v tónu malin, višní a červeného rybízu s pikantními tóny rybízových listů. Chuť je mazlivá, příjemně nasládlá. Přináší marmeládu z malin, višní a rybízu se stopou ostružin. Velmi dlouhý závěr s čerstvou kyselinou a lesními jahodami.
Doporučujeme k schwarzwaldské šunce na melounu Galia.
Frizzante nově vyrábíme revoluční technologií, kdy během prvotního kvašení rmutu jímáme přírodní CO2 do speciálních tlakových láhví. Toto CO2 následně používáme k sycení frizzante. Výsledné frizzante je jemnější a aromatičtější, než při sycením technickým CO2. Je zajímavé, kolik vinného aroma zůstává navázáno na plyn. Dokonale tak využíváme "zbytkový" produkt, který v jiných vinařstvích odchází do ovzduší.

