Sylvánské zelené - TERROIR PÁLAVA, pozdní sběr 2018
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Sylvánské zelené - TERROIR PÁLAVA, pozdní sběr 2018
Ryngle, mirabelky a meruňky, posazené do ošatky s čerstvým senem a sušenými bylinkami. V závěru tvrdí muziku citrusy a vápenné valounky.
Svěží tóny ještě ne zcela zralých meruněk, špendlíků, angreštů a bílého rybízu se slanou stopou minerálů a citronovou šťávou, která přechází do velmi dlouhého závěru.
Olmín s Provensálskými bylinkami
Farmářské kuře pečené v sušené šunce.
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Mikulovská |
| Vinařská obec | Perná |
| Trať | Bergrus |
| Alkohol | 12 |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 4 |
| Titrovatelné kyseliny | 4,9 |
| Extrakt | 18 |
Novinka v nabídce letošního roku - originální vína z hroznů, které se urodily na svazích Pálavy. To je TERROIR PÁLAVA! Nejde neochutnat!
Barva je svítivě zlato-zelená. Vůně je dynamická a svěží. Dominují tu ryngle, mirabelky a meruňky, posazené do ošatky s čerstvým senem a sušenými bylinkami. V závěru tvrdí muziku citrusy a vápenné valounky. Chuť je přímočará, stroze kamenitá, dokonale suchá. Snoubí se v ní svěží tóny ještě ne zcela zralých meruněk, špendlíků, angreštů a bílého rybízu se slanou stopou minerálů a citronovou šťávou, která přechází do velmi dlouhého závěru. Doporučujeme k prsům z farmářského kuřete pečeným v sušené šunce.

