Frankovka, pozdní sběr 2018
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, pozdní sběr 2018
Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu a višňový džem.
Živá a hutná, přitom však plně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a višňová marmeláda v dlouhém závěru.
Dvouplísňový Vltavín.
Flank steak s vinnou redukcí.
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Zaječí | 
| Trať | Nová hora | 
| Alkohol | 12,5 | 
| Typ | suché | 
| Podáváme při teplotě | 16 - 18°C | 
| Objem | 0,75l | 
| Zbytkový cukr | 1,3 | 
| Titrovatelné kyseliny | 5,5 | 
| Extrakt | 26,4 | 
Klasická moravská odrůda v moderním provedení, které vínu neubírá, spíše přidává.
Barva je sytě fialová. Vůně je bohatá, plná a koncentrovaná. Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu a višňový džem. Chuť je živá a hutná, přitom však plně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a višňová marmeláda v dlouhém závěru.
Doporučujeme k flank steaku s vinnou redukcí.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									