Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2018
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2018
Pikantní a výrazná, s projevem ostružinových a malinových listů. Ve druhé vlně linecká marmeláda a černorybízový kompot.
Plná, široká a pikantní. Zprvu je nasládlá po marmeládě z lesního ovoce, poté se osvěžuje a lehce vysušuje červeným rybízem a krvavým grepem.
Krémový dvouplísňový.
Tatar z tuňáka.
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Vrbice | 
| Trať | Úlehle | 
| Alkohol | 10,5 | 
| Typ | polosuché | 
| Podáváme při teplotě | 10-12°C | 
| Objem | 0,75 l | 
| Ocenění Stříbrná medaile Viunum Juvenale 2018, Stříbrná medaile Festwine 2018 | |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Barva je světle fialková. Vůně je pikantní a výrazná, s projevem ostružinových a malinových listů. Ve druhé vlně linecká marmeláda a černorybízový kompot. Chuť je plná, široká a pikantní. Zprvu je nasládlá po marmeládě z lesního ovoce, poté se osvěžuje a lehce vysušuje červeným rybízem a krvavým grepem.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									