Frankovka, pozdní sběr 2017
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, pozdní sběr 2017
Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu a višňový džem.
Živá a hutná, přitom však plně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a sladké tříslo v dlouhém závěru.
Dvouplísňový Vltavín.
Flank steak s vinnou redukcí.
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Velké Pavlovice |
| Trať | Išperky |
| Alkohol | 12 |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 16 - 18°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 0,1 |
| Titrovatelné kyseliny | 5,4 |
| Extrakt | 26,4 |
Klasická moravská odrůda v moderním provedení, které vínu neubírá, spíše přidává.
Barva je sytě fialová. Vůně je bohatá, plná a koncentrovaná. Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu a višňový džem. Chuť je živá a hutná, přitom však plně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a sladké tříslo v dlouhém závěru.
Doporučujeme k flank steaku s vinnou redukcí.

