Želé frizzante
Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy Želé frizzante
Hravý a jednoduchý recept, který vyzkoušela naše oblíbená misska Lucie Klukavá, opět dokazuje, že se dá vařit nejen k vínu, ale i s vínem.
V hrnci nechte nabobtnat želatinové plátky s 300 ml frizzante asi 10 minut. Poté na mírném plameni zahřívejte, až se želatina rozpustí. Přidejte citronovou šťávu dle potřeby a na závěr zbytek frizzante, aby bylo zachováno co nejvíce bublinek.
Nalijte do silikonové formy - například do tvořítek na led a vložte do každého kousek připraveného ovoce. Vychlaďte a podávejte.
Stejné želé můžete vyrobit i bez ovocné vložky v obdélníkové formě a poté jej krájet k sýru a vínu. Uvidíte, že budete mít velký úspěch a frekvence návštěv ve vaší domácnosti vzroste!