Mušle na víně

Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy Mušle na víně

Slávky jsou skvělé a chutné mušle. Není třeba se bát exotiky, vždyť žijí i v našich řekách...

Na 4 porce potřebujeme:

 
Půjde-li o předkrm 1 kg Slávek, půjde-li ohlavní pokrm, pak 2 kg
2 šalotky
2 mrkve
2 petržele
kousek celeru
petrželku
olivový olej
máslo
aromatické bílé víno, např. Müller Thurgau
čerstvě mletý pepř
 
 
Technologický postup:
 
Šalotky nakrájíme na drobno a zpěníme na směsi olivového oleje a másla. Při jemném zežloutnutí přidáme najemno nakrájemnou (julienas) kořenovou zeleninu a nasekanou zelenou petrželku.
 
Mušle dopře propereme ve studené vodě, pokud nejsou očištěné, pak drhneme kartáčkem. Otevřené mušle bedlivě zkoumáme, v případě  jakékoliv pochyby vyhodíme. Mušle nasypeme na orestovanou zeleninu, promícháme.
 
Zalijeme vínem a pod pokličkou dusíme několik minut. Až se mušle všechyn otevřeou, jsou hotové. Přidáme pár zrnek jemně mletého pepře a podáváme. Jsou-li mušle mořské nesolíme - to obstará mořská vody, která je v nich ukrytá.
Podávejte s aromatickým bílým vínem - např. Müller Thurgau 2013 pozdní sběr.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB