Hráškový krém

Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy Hráškový krém

I polévky se krásně snoubí s víny. Jen je potřeba je vařit s chutí a srdcem...

 

Na 4 porce potřebujeme:

600 g hrášku
Cca. 0,5 l kuřecího vývaru
2 šalotky cibule
200 g másla
Sůl
Bílý pepř
Muškátový oříšek
50 g mozzarely
50 g smetany

 

Technologický postup:

Připravíme si kuřecí vývar. Na másle velmi krátce zpěníme cibuli, přisypeme hrášek, 1 minutu orestujeme a zalijeme vývarem. Krátce povaříme (5-7 min). Přidáme sůl a bílý pepř a rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme mozzarelu, která se rozpustí a polévku zjemní. Pro dokonale jemnou chuť celou polévku propasírujeme přes pasírku. Dochutíme solí a bílým pepřem a muškátovým oříškem. Těsně před podáváním dáme do polévky smetanu, která musí být ledová. Znovu polévku promixujeme. Tímto způsobem bude polévka neuvěřitelně jemná a nadýchaná jako cappuccino.

Na závěr můžeme polévku ozdobit krutonky z bílého pečiva.

Podáváme s Neuburským 2013 pozdní sběr.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB