Hráškový krém
Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy Hráškový krém
I polévky se krásně snoubí s víny. Jen je potřeba je vařit s chutí a srdcem...
Na 4 porce potřebujeme:
Technologický postup:
Připravíme si kuřecí vývar. Na másle velmi krátce zpěníme cibuli, přisypeme hrášek, 1 minutu orestujeme a zalijeme vývarem. Krátce povaříme (5-7 min). Přidáme sůl a bílý pepř a rozmixujeme ponorným mixérem. Poté přidáme mozzarelu, která se rozpustí a polévku zjemní. Pro dokonale jemnou chuť celou polévku propasírujeme přes pasírku. Dochutíme solí a bílým pepřem a muškátovým oříškem. Těsně před podáváním dáme do polévky smetanu, která musí být ledová. Znovu polévku promixujeme. Tímto způsobem bude polévka neuvěřitelně jemná a nadýchaná jako cappuccino.
Na závěr můžeme polévku ozdobit krutonky z bílého pečiva.