Snoubení s pokrmy

Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy

Rádi bychom vám poskytovali co nejlepší servis, aby se vám naše vína nejen líbila (když už máme ten nový design) a chutnala (investovali jsme hodně do technologie i vinic), ale abyste si k nim dokázali najít nebo dokonce i uvařit ten nejlepší pokrm. Ve spolupráci se známým vinařským a gastronomickým publicistou Branko Černým, spoluatorem tří Knih o kráse snoubení vín a pokrmů, vám budeme postupně nabízet originální recepty k našim vínům.

Hráškový krém

I polévky se krásně snoubí s víny. Jen je potřeba je vařit s chutí a srdcem...

 

Jehněčí kýta se špenátovým kuskusem

Velmi jednoduchý recept, který je založen hlavně na kvalitě použitých surovin a na trpělivosi při pečení v nízké teplotě. Hodit se bude hlavně při rodinných oslavách či větších návštěvách.

Kachní prsa na listových salátech s medovo-vinnou zálivkou a piniovými oříšky.

Hravý, poměrně jednoduchý a snad i ne zcela kalorický recept, který můžete podávat k nedělnímu obědu i sobotní večeři. My jsme se sešli u Vajbarů a s vařením pomáhala nejen miss Lucie, ale i missis Kateřina a dokonce vinař osobně. Možná vám bude divné, proč si máte připravovat sami zálivku na salát, když jsou jich plné regály, ale skutečné vaření je o surovinách a maličkostech. Navíc takovou nekoupíte...

Mořský vlk s petrželkovým salátem

Recept, který během fotografování modelek na vinici i ve sklepě "vyšvihl" Branko Černý - žurnalista, fotograf, degustátor i nadšený kuchtík.

Mušle na víně

Slávky jsou skvělé a chutné mušle. Není třeba se bát exotiky, vždyť žijí i v našich řekách...

Salát Lucie

Salát s ořechy, pomeranči a sýrem nám připravila naše oblíbená misska Lucie Klukavá, která dokazuje, že i krásné ženy umí s radostí vařit.

Sorbet

Sorbety jsou obecně ovocné mražené směsi, většinou velmi osvěžující, které se ve vysoké gastronomii podávají uprostřed mnohachodového menu k osvěžení chutí. My vám dnes ukážeme, jak vyrábí osvěžující alkoholický sorbet doma majitel vinařství Bronislav Vajbar osobně.

Želé frizzante

Hravý a jednoduchý recept, který vyzkoušela naše oblíbená misska Lucie Klukavá, opět dokazuje, že se dá vařit nejen k vínu, ale i s vínem.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB