Snoubení s pokrmy
Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy
Rádi bychom vám poskytovali co nejlepší servis, aby se vám naše vína nejen líbila (když už máme ten nový design) a chutnala (investovali jsme hodně do technologie i vinic), ale abyste si k nim dokázali najít nebo dokonce i uvařit ten nejlepší pokrm. Ve spolupráci se známým vinařským a gastronomickým publicistou Branko Černým, spoluatorem tří Knih o kráse snoubení vín a pokrmů, vám budeme postupně nabízet originální recepty k našim vínům.
Jehněčí kýta se špenátovým kuskusem
Velmi jednoduchý recept, který je založen hlavně na kvalitě použitých surovin a na trpělivosi při pečení v nízké teplotě. Hodit se bude hlavně při rodinných oslavách či větších návštěvách.
Kachní prsa na listových salátech s medovo-vinnou zálivkou a piniovými oříšky.
Hravý, poměrně jednoduchý a snad i ne zcela kalorický recept, který můžete podávat k nedělnímu obědu i sobotní večeři. My jsme se sešli u Vajbarů a s vařením pomáhala nejen miss Lucie, ale i missis Kateřina a dokonce vinař osobně. Možná vám bude divné, proč si máte připravovat sami zálivku na salát, když jsou jich plné regály, ale skutečné vaření je o surovinách a maličkostech. Navíc takovou nekoupíte...
Mořský vlk s petrželkovým salátem
Recept, který během fotografování modelek na vinici i ve sklepě "vyšvihl" Branko Černý - žurnalista, fotograf, degustátor i nadšený kuchtík.
Mušle na víně
Slávky jsou skvělé a chutné mušle. Není třeba se bát exotiky, vždyť žijí i v našich řekách...
Salát Lucie
Salát s ořechy, pomeranči a sýrem nám připravila naše oblíbená misska Lucie Klukavá, která dokazuje, že i krásné ženy umí s radostí vařit.
Sorbet
Sorbety jsou obecně ovocné mražené směsi, většinou velmi osvěžující, které se ve vysoké gastronomii podávají uprostřed mnohachodového menu k osvěžení chutí. My vám dnes ukážeme, jak vyrábí osvěžující alkoholický sorbet doma majitel vinařství Bronislav Vajbar osobně.
Želé frizzante
Hravý a jednoduchý recept, který vyzkoušela naše oblíbená misska Lucie Klukavá, opět dokazuje, že se dá vařit nejen k vínu, ale i s vínem.