Mořský vlk s petrželkovým salátem

Vinařství Vajbar O vinařství Snoubení s pokrmy Mořský vlk s petrželkovým salátem

Recept, který během fotografování modelek na vinici i ve sklepě "vyšvihl" Branko Černý - žurnalista, fotograf, degustátor i nadšený kuchtík.

Na 4 porce potřebujeme:

 

4 menší nebo 2 větší ryby - mořské vlky
1/2 kg malých rajčat
velký svazek petrželky
1/2 kg kuskusu
3 citrony
4 velké chilli papričky
4 stroužky česneku
2 modré cubule
malou lahvičku kaparů ve slaném nálevu
olivový olej
sůl
hrubě mletou mořskou sůl

 

Technologický postup:

 

Nejprve si vyrobte salát. Rajčata omyjte a nakrájejte na čtrtky. Osolte, přidejte sekanou zelenou petrželku, šťávu z citronů a 2 polévkové lžíce olivového extra virgine. Dobře promíchejte a zasypte kuskusem. Opět promíchejte a nechte v chladu za občasného promíchání nejméně 3 hodiny.

Nyní si můžeme připravit dochucovací přírodní omáčku na rybu. Na pánev nalijeme asi 1 cm olivového oleje a zahřejeme na 60°C. Přidáme česnek nakrájený na silnější plátky a necháme pomalu žloutnout. V oleji se musí tvořit jen drobné bublinky. Po 20 minutách přidáme chilli papričky nakrájené na tenké proužky - bez zrníček! Přibližně po 20 minutách je česněk zlatý, papričky opečené. Přidáme kapary a necháme v teple odpočívat.

Čerstvé mořské vlky vykuchejte, pokud ještě nejsou a a omyjte. Osušené ryby položte na plech lehce postříkaný olivovým olejem a naplňte je zelenou petrželkou. Horní část ryby postříkejte olivovým olejem a osolte hrubě mletou mořskou solí. Vložte do trouby rozehřáté na 160°C. Podle velikosti ryby po 10 - 15 min ryby otočte a dopečte dalších 10 minut.

Na talře servírujeme salát a klademe ryby. Ryby přelijeme bohatě připravenou pikantní omáčkou.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB