KOZÍ HORKY Merlot barrique, výběr z bobulí 2015
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína KOZÍ HORKY Merlot barrique, výběr z bobulí 2015
Velmi plná, bohatá, neuvěřitelně zralá. Dominují hrozinky, za nimi sušené švestky, višně v čokoládě a maraskinu, koření.
Kompotované, marmeládové či sušené zahradní bobulové ovoce s jahodami, malinami a lesními jahodami. Dlouhý, či spíše nekonečný závěr přináší marmelády se sladkým tříslem.
Selský Brie.
Toskánský T-bone steak.
2017 – 2020
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Kozí horky |
Alkohol | 15,5 |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 15-18° C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 0 |
Titrovatelné kyseliny | 5,3 |
Ocenění Zlatá medaile KRÁL VÍN České republiky 2017 |
Představujeme nejvyšší řadu vín, vín pocházejících z nejlepší a nejtradičnější viniční trati Kozí horky. Víno zrálo více než 18 měsíců v barrique sudech Seguin Moreau. Díky tomu nabízí velmi elegantní a hluboké tóny. Díky vysokému alkoholu působí suché víno nasládle v dochuti. Dekantace nutná!
Barva je temně granátová s terakotovými menisky. Vůně je velmi plná, bohatá, neuvěřitelně zralá. Dominují hrozinky, za nimi sušené švestky, višně v čokoládě a maraskinu, koření. Chuť je oblá, hebká až sametová, přitom však alkoholově pevná a hřejivá. Snoubí se tu kompotované, marmeládové či sušené zahradní bobulové ovoce s jahodami, malinami a lesními jahodami. Dlouhý, či spíše nekonečný závěr přináší marmelády se sladkým tříslem.
Unikátní víno, které možná potkáte jen jednou za život.
Doporučujeme k toskánskému T-bone steaku.
Konzumujte v letech 2017 – 2020.