Jak se vyvíjí ročník 2014?
Vinařství VajbarO vinařství Aktuality Jak se vyvíjí ročník 2014?
Na Tři krále jsme přechutnali více než třicet vzorků mladých vín v různém stádiu vývoje. Některé z nich jsou již téměř připravené k lahvování, jiné čeká ještě dlouhá cesta. Přečtěte si poznámky k vínům, která budou na trh vstupovat nejdříve:
Cabernet Moravia rosé kabinetní víno s masivním buketem marmelád z lesního ovoce, svěží kyselinou a sladším marmeládovým závěrem je připraveno k lahvování.
Frankovka rosé kabinetní víno s výraznou vůní třešní v jogurtu, jemnější kyselinou a téměř suchým třešňovým závěrem s peckou.
Merlot rosé kabinetní víno je již dokonale čisté, s jiskrnou a poutavou barvou, voní po letním ovoci a květinách, chutná po meruňkách a lesních jahodách. Polosladký závěr.
Zweigeltrebe rosé kabinetní víno zatím ještě v kalném provedení, ale už se zajímavou expresivní vůní ovocných bonbónů a pikantním suchým závěrem.
Rulandské modré rosé pozdní sběr – první rosé z této odrůdy u nás – překvapí hlubokomyslnou vůní a velmi oblou chutí snoubící zralé letní ovoce a marmelády. Dlouhý závěr se svěží kyselinou a krásným cukrem.
Cabernet Sauvignon rosé kabinetní víno – nejsušší víno našeho sklepa. Velmi pikantní až úderný buket snoubí rybíz s rybízovými a ostružinovými listy. Stejně pikantní a veselé tóny najdeme i v chuti a dlouhé dochuti.
Irsai Oliver kabinetní víno s klasickým, velmi bohatým buketem připomínajícím čerstvě utržený hrozen. Chuť je lehčí, veselá, aromatická a svěží.
Neuburské kabinetní víno s působivou zeleno žlutou barvou, podsaditým kořenitým buketem a čistou, suchou svěží chutí.
Ryzlink vlašský kabinetní víno má zlato-zelenou barvu a pevný, plný minerální buket s příjemnou stopou limet. Dlouhá a šťavnatá dochuť.
Veltlínské zelené kabinetní víno v dokonale citrusovém provedení – od veselé barvy, přes buket až po výraznou dlouhou minerální dochuť.