Cabernet Moravia rosé, moravské zemské víno 2015
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, moravské zemské víno 2015
Výrazná, střídá ovocné a pikantní tóny. Najdeme lesní jahody, maliny a ostružiny i pikantní tóny ostružinových listů.
Přináší čerstvé zralé ovoce z vůně. Dlouhá nasládlá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Čerstvý ovčí.
Hovězí kuličky v tomatové omáčce.
2016 - 2017
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Alkohol | 12,5% |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10 - 14° C |
Zbytkový cukr | 12,4 g/l |
Titrovatelné kyseliny | 6,7 g/l |
Na základě poptávek z gastronomie přicházíme s řadou moravských zemských vín určených výhradně pro hotely a restaurace. Čistá a přírodní vína jsou vyrobena výhradně z hroznů z Rakvic, Zaječí, Velkých Pavlovic a blízkého okolí. Určitě budou ozdobou každého stolu.
Barva je jahodovo-lososová. Vůně je výrazná, střídá ovocné a pikantní tóny. Najdeme lesní jahody, maliny a ostružiny i pikantní tóny ostružinových listů. Chuť je plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé ovoce z vůně. Dlouhá nasládlá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Doporučuji k pikantním hovězím kuličkám v tomatové omáčce.
Konzumujte v letech 2016 – 2017.