Hibernal - TERROIR PÁLAVA, pozdní sběr 2018
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Hibernal - TERROIR PÁLAVA, pozdní sběr 2018
Kombinuje zralé angrešty s bezinkami, bezinkovou marmeládou a lipovým medem. V závěru vystrkuje růžky bílý a červený rybíz.
Marmeláda z angreštů se snoubí s bezinkovou, čerstvými meruňkami i hrozny. Nasládlé tóny vysušuje čerstvá kyselina i výrazná stopa minerálů v dlouhém závěru.
Kozí sýr v popelu.
Kuřecí nugety v kokosovém mléce.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Mikulovská |
Vinařská obec | Mikulov |
Trať | Pod sv. Kopečkem I |
Alkohol | 13 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 13,2 |
Titrovatelné kyseliny | 6,1 |
Extrakt | 22,2 |
Ocenění Zlatá medaile VINUM JUVENALE 2018, Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2019, Stříbrná medaile Festwine 2018 |
Novinka v nabídce letošního roku - originální vína z hroznů, které se urodily na svazích Pálavy. To je TERROIR PÁLAVA! Nejde neochutnat!
Barva je jiskrná, zlato-zelenkavá. Vůně je úchvatná, velmi oblá a hluboká. Kombinuje zralé angrešty s bezinkami, bezinkovou marmeládou a lipovým medem. V závěru vystrkuje růžky bílý a červený rybíz. Chuť je plná, hladká a nasládlá. Marmeláda z angreštů se snoubí s bezinkovou, čerstvými meruňkami i hrozny. Nasládlé tóny vysušuje čerstvá kyselina i výrazná stopa minerálů v dlouhém závěru. Doporučujeme ke kuřecím nugetám v kokosovém mléce s citronovou trávou.