Frankovka, pozdní sběr 2017
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, pozdní sběr 2017
Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu a višňový džem.
Živá a hutná, přitom však plně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a sladké tříslo v dlouhém závěru.
Dvouplísňový Vltavín.
Flank steak s vinnou redukcí.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Velké Pavlovice |
Trať | Išperky |
Alkohol | 12 |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 16 - 18°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 0,1 |
Titrovatelné kyseliny | 5,4 |
Extrakt | 26,4 |
Klasická moravská odrůda v moderním provedení, které vínu neubírá, spíše přidává.
Barva je sytě fialová. Vůně je bohatá, plná a koncentrovaná. Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu a višňový džem. Chuť je živá a hutná, přitom však plně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a sladké tříslo v dlouhém závěru.
Doporučujeme k flank steaku s vinnou redukcí.