Tramín červený, pozdní sběr 2014
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Tramín červený, pozdní sběr 2014
Čajová růže, biskvity s pomerančovou marmeládou, kandovaná citrusová kůra a květový med.
Směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, panenská jablíčka – koření i marmeláda, svěží závěr.
Kozí sýr v popelu.
Krůtí roláda s omáčkou z modrého sýra.
2015 – 2016
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Rakvice | 
| Trať | Kozí Horky | 
| Alkohol | 12% obj. | 
| Typ | polosuché | 
| Podáváme při teplotě | 10-12°C | 
| Objem | 0,75l | 
| Zbytkový cukr | 12,5 g/l | 
| Titrovatelné kyseliny | 6,2 g/l | 
| Extrakt | 27,9 g/l | 
| Ocenění Stříbrná medaile Weinparade Poysdorf | |
Snad nejaromatičtější moravská odrůda vás okouzlí nejen bohatým buketem, ale také dokonale strukturovanou chutí.
Barva je sytě zlatá s třpytivými odlesky. Vůně je bohatá a plná, s tóny čajové růže, biskvitů s pomerančovou marmeládou, kandovanou citrusovou kůrou a špetkou květového medu. Na pozadí se objevují limety s bílým i černým pepřem. Chuť je plná a kořenitá. Nacházíme směs letního a podzimního ovoce – máslové hrušky, panenská jablíčka – koření i marmelády.
Závěr je středně dlouhý a svěží. Doporučujeme ke krůtí roládě s omáčkou z modrého sýra a kapary.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									