Neuburské, pozdní sběr 2016
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Neuburské, pozdní sběr 2016
V první vlně bohatě kořenitá s dominujícím bílým pepřem. V druhé zelené angrešty a zelená jablka.vé citrusy, ale i krásnou kandovanou citronovou kůru a v závěru i limetový sirup.
Stejně pikantní jako vůně. K zeleným jablíčkům se přidávají žlutá, bílý rybíz i avokádo. Velmi dlouhý teplý závěr.
Starší gouda.
Farmářská kuřecí prsa na celeru.
2017-2018
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Přítluky | 
| Trať | U studánky | 
| Alkohol | 12,5 | 
| Typ | polosuché | 
| Podáváme při teplotě | 10-12°C | 
| Objem | 0,75l | 
| Zbytkový cukr | 10,2 | 
| Titrovatelné kyseliny | 6,7 | 
| Extrakt | 23,8 | 
Excelentní víno z odrůdy, kterou již dnes často na vinicích nenajdete. Plný buket, strukturovaná chuť, dlouhá dochuť. Ozdoba každého nedělního oběda.
Barva je sytě zlatá. Vůně je pevná, dospělá a svěží. V první vlně bohatě kořenitá s dominujícím bílým pepřem. V druhé zelené angrešty a zelená jablka. Chuť je stejně pikantní jako vůně. K zeleným jablíčkům se přidávají žlutá, bílý rybíz i avokádo. Velmi dlouhý teplý závěr.
Doporučujeme ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně. Nebo můžete vyzkoušet náš originální hráškový krém.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
									