Frankovka rosé, kabinetní víno 2014
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Frankovka rosé, kabinetní víno 2014
Plná, zralá a nasládlá. Čerstvé i marmeládové jahody, třešňové a jabloňové květy, jahodový jogurt.
Šťavnatá a oblá, výrazně nasládlá. Jahody, čerstvé i se smetanou. Marmelády z letního ovoce, jemná kyselina.
uzená mladá gouda
Uzený divoký losos.
2015 – 2016
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 10,5% obj. |
| Typ | polosché |
| Podáváme při teplotě | 10 - 12°C |
| Zbytkový cukr | 12,7 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 6,1 g/l |
| Extrakt | 22,1 g/l |
| Ocenění Zlatá medaile a nejvýše hodnocené rosé Vinařské Litoměřice, Vítěz kategorie Vinum Juvenale, Zlatá medaile Meditrina, Stříbrná medaile JAROVÍN ROSÉ, Bronzová medaile KRÁL VÍN České republiky, Bronzový pohár Víno&Delikatesy | |
Korpulentní a zralé víno pro letní či podzimní večery. Skvělý partner k tučnějším rybám.
Barva je jemná, v tónu lososové. Vůně je plná, zralá a nasládlá. Víno je dokonale jahodové – nacházíme je tu čerstvé, kompotované i marmeládové. V druhé vlně se objevují i třešňové a jabloňové květy, v závěru jahodový jogurt. Chuť je šťavnatá a oblá, výrazně nasládlá. Opět tu dominují jahody, čerstvé i se smetanou. V dlouhé dochuti najdeme marmelády z letního ovoce, jemnou kyselinu i jahodová zrníčka.
Podávejte k divokému lososovi uzenému na aromatickém dřevě.
Konzumujte v letech 2015 – 2016.

