Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2015
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2015
Expresivní a výrazná, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí pikantní tóny ostružinových listů.
Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny. Dlouhá nasládlá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Krémový dvouplísňový.
Tatar z tuňáka.
2016 - 2017
| Vinařská oblast | Morava | 
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická | 
| Vinařská obec | Vrbice | 
| Trať | Úlehle | 
| Alkohol | 12,5 % | 
| Typ | polosuché | 
| Podáváme při teplotě | 10-12°C | 
| Objem | 0,75 l | 
| Zbytkový cukr | 12,4 g/l | 
| Titrovatelné kyseliny | 6,7 g/l | 
| Extrakt | 24,8 g/l | 
| Ocenění Zlatá medaile JAROVÍN ROSÉ 2016, Zlatý pohár Víno&Delikatesy 2016,Zlatá medaile MEDITRINA 2016, Stříbrná medaile Vinum Juvenale 2015, Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2016 | |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Barva je sytě jahodová s lososovými odlesky. Vůně je expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí pikantní tóny ostružinových listů. Chuť je plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé lesní jahody, maliny i ostružiny. Dlouhá nasládlá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka.
Konzumujte v letech 2016 – 2017.
 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                 
                
 
									