Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2015
Vinařství Vajbar Katalog Rosé vína Cabernet Moravia rosé, kabinetní víno 2015
Expresivní a výrazná, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí pikantní tóny ostružinových listů.
Přináší čerstvé zralé až přezrálé lesní jahody, maliny i ostružiny. Dlouhá nasládlá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Krémový dvouplísňový.
Tatar z tuňáka.
2016 - 2017
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Vrbice |
| Trať | Úlehle |
| Alkohol | 12,5 % |
| Typ | polosuché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75 l |
| Zbytkový cukr | 12,4 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 6,7 g/l |
| Extrakt | 24,8 g/l |
| Ocenění Zlatá medaile JAROVÍN ROSÉ 2016, Zlatý pohár Víno&Delikatesy 2016,Zlatá medaile MEDITRINA 2016, Stříbrná medaile Vinum Juvenale 2015, Stříbrná medaile Vinařské Litoměřice 2016 | |
Rosé z kabernetových odrůd bývá nejvýraznější v barvě, vůni i chuti. Plné, mazlivé i šťavnaté, ideální pro jarní a letní večery. Nejoblíbenější rosé vinařství!
Barva je sytě jahodová s lososovými odlesky. Vůně je expresivní a výrazná, velmi viskózní, s projevem lesních jahod, malin a ostružin. Na pozadí pikantní tóny ostružinových listů. Chuť je plná, široká a šťavnatá. Přináší čerstvé zralé lesní jahody, maliny i ostružiny. Dlouhá nasládlá dochuť je vysušována pikantní rybízovou kyselinou.
Doporučuji k tataru z tuňáka nebo jemně kořeněnému tataru z mladého býčka.
Konzumujte v letech 2016 – 2017.

