Cabernet Moravia, pozdní sběr 2015
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Cabernet Moravia, pozdní sběr 2015
Koncentrovaně višňová. Vedle višní najdeme třešně, třešňový kompot, lineckou marmeládu a jemné stopy koření.
Dominují tóny třešňového kompotu, zralých višní, domácí višňovky. Ve velmi dlouhém závěru najdeme zralé tříslo a pikantní tóny koření.
Rocamadour
Podávejte k telecí kýtě na rožni.
2016 – 2018
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 12,5 %obj. |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 12 - 16°C |
| Zbytkový cukr | 0,2 g/l |
| Titrovatelné kyseliny | 4,7 g/l |
| Extrakt | 24,8 g/l |
| Ocenění Stříbrná medaile Festwine 2016, Zlatá medaile Vinum Juvenale 2015 | |
Živé a pikantní červené víno, které vlévá energii do žil. Zahřeje během sychravých dnů, potěší u grilu.
Barva je sytě višňová. Vůně je plná, výrazná, koncentrovaně višňová. Vedle višní najdeme třešně, třešňový kompot, lineckou marmeládu a jemné stopy koření. Chuť je bohatá, velmi zralá, plná a teplá. Dominují tóny třešňového kompotu, zralých višní, domácí višňovky. Ve velmi dlouhém závěru najdeme zralé tříslo a pikantní tóny koření.
Podávejte k telecí kýtě na rožni.
Konzumujte v letech 2016 – 2019.

