Ryzlink rýnský - TERROIR PÁLAVA, pozdní sběr 2018
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Ryzlink rýnský - TERROIR PÁLAVA, pozdní sběr 2018
Vedle červeného grepu nacházíme plátky citronu v medu a lipový květ. Závěr dokreslují ještě tvrdé meruňky, žluté mirabelky a jemné tóny koření.
Dominuje tu pomelo a červený grep, neztrácí se ani meruňky či bílý rybíz. Ve velmi dlouhé dochuti pikantní sušené traviny a grep.
Čerstvý kozí
Růžový roastbeef s dijonskou omáčkou
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Mikulovská |
| Vinařská obec | Bavory |
| Trať | Pod Pálavou |
| Alkohol | 12,5 |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 10-12°C |
| Objem | 0,75l |
| Zbytkový cukr | 3,6 |
| Titrovatelné kyseliny | 6,4 |
| Extrakt | 23,9 |
| Ocenění Zlatá medaile Vinum Juvenale 2018, Stříbrná medaile WEINPARADE POYSDORF 2019 | |
Novinka v nabídce letošního roku - originální vína z hroznů, které se urodily na svazích Pálavy. To je TERROIR PÁLAVA! Nejde neochutnat!
Barva je svítivě zeleno-žlutá. Vůně je svěží, plná minerálů a citrusů. Vedle červeného grepu nacházíme plátky citronu v medu a lipový květ. Závěr dokreslují ještě tvrdé meruňky, žluté mirabelky a jemné tóny koření. Chuť je mohutná a široká. Dominuje tu pomelo a červený grep, neztrácí se ani meruňky či bílý rybíz. Ve velmi dlouhé dochuti pikantní sušené traviny a grep. Doporučujeme k růžovém roastbeefu s dijonskou omáčkou.

