Frankovka, výběr z hroznů 2018
Vinařství Vajbar Katalog Červená vína Frankovka, výběr z hroznů 2018
Najdeme v ní moruše, borůvkový kompot, lineckou marmeládu, 80% čokoládu i jemné stopy kůže. V závěru decentní pikantní tóny černorybízových listů.
Hladká a hutná, přitom však jemně ovocná v tónech višní i linecké marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a sladké tříslo v dlouhém závěru.
Hermelín s červeným kořením
Jelení maso na víně
| Vinařská oblast | Morava |
|---|---|
| Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
| Vinařská obec | Rakvice |
| Trať | Trkmansko |
| Alkohol | 13 |
| Typ | suché |
| Podáváme při teplotě | 15 - 18°C |
| Zbytkový cukr | 0,4 |
| Titrovatelné kyseliny | 5,7 |
| Extrakt | 26,7 |
Velmi elegantní víno, které už ani zdaleka nepřipomíná kyselkavé hrubší Frankovky minulosti. Tohle prostě musítě ochutnat, jinak neuvěříte!
Barva je sytě rubínová. Vůně je bohatá, plná a koncentrovaná. Najdeme v ní borůvkový kompot, lineckou marmeládu, 80% čokoládu i jemné stopy kůže. V závěru decentní pikantní tóny černorybízových listů. Chuť je zralá, hladká a hutná, bohatě ovocná v tónech višňové i rybízové marmelády, přidávají se pikantní tóny brusinek a borůvkového kompotu v dlouhém závěru.
Doporučujeme k jelenímu masu na víně.

