Neuburské, pozdní sběr 2016
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Neuburské, pozdní sběr 2016
V první vlně bohatě kořenitá s dominujícím bílým pepřem. V druhé zelené angrešty a zelená jablka.vé citrusy, ale i krásnou kandovanou citronovou kůru a v závěru i limetový sirup.
Stejně pikantní jako vůně. K zeleným jablíčkům se přidávají žlutá, bílý rybíz i avokádo. Velmi dlouhý teplý závěr.
Starší gouda.
Farmářská kuřecí prsa na celeru.
2017-2018
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Přítluky |
Trať | U studánky |
Alkohol | 12,5 |
Typ | polosuché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 10,2 |
Titrovatelné kyseliny | 6,7 |
Extrakt | 23,8 |
Excelentní víno z odrůdy, kterou již dnes často na vinicích nenajdete. Plný buket, strukturovaná chuť, dlouhá dochuť. Ozdoba každého nedělního oběda.
Barva je sytě zlatá. Vůně je pevná, dospělá a svěží. V první vlně bohatě kořenitá s dominujícím bílým pepřem. V druhé zelené angrešty a zelená jablka. Chuť je stejně pikantní jako vůně. K zeleným jablíčkům se přidávají žlutá, bílý rybíz i avokádo. Velmi dlouhý teplý závěr.
Doporučujeme ke špikovaným kuřecím farmářským prsům na celeru se zeleninovým kuskusem na víně. Nebo můžete vyzkoušet náš originální hráškový krém.
Konzumujte v letech 2017 – 2018.