Leden

Vinařství Vajbar Leden

Vítejte v elektronické části kalendáře roku 2016. Na stránce se budou postupně objevovat tipy a vinná doporučení pro tento měsíc. Nebojte se přijít opakovaně!

Vaše motta:

Lednové bobule Vajbar už sbírá, ledové vínečko to bude síla.

...sesbíráno? *_*

U krbu jedině ledové

Pinot noir to je síla, roztála by každá víla

Nejen na horách potěší dobré svařené víno. Uvařte si je z našich kvalitních moravských zemských vín, která balíme do originálních Wine in Box – 4 láhve za skvělou cenu  


Pro přípravu teplých nápojů doporučujeme tato vína Wine in Box:

Muškát Moravský

Rulandské šedé

Veltlínské zelené

Svatovavřinecké

Frankovka


Svařené víno červené

Základem svařeného vína je pochopitelně kvalitní a čisté víno. Nicméně i to můžete zkazit španým technologickým postupem. Doporučujeme postupovat takto:

Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 2 celé skořice, 8 hřebíčků, 2 řezy citronové kůry, 1 hvězdičku badyánu a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte litr červeného vína a jen přiveďte pod var. Víno se už nesmí vařit!

Ozdobte plátkem pomeranče a podávejte.


Svařené víno bílé

Ano, čtete dobře, i bílé víno je vhodné na svaření. Kudy na to?

Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 1 lusk vanilky, 8 hřebíčků, půl pomeranče na plátky, 1 hvězdičku badyánu, hrst hrozinek a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte litr bílého vína a jen přiveďte pod var. Víno se už nesmí vařit!

Ozdobte řezem pomeranče a podávejte.


Vajbarův punč

Punče jsou skvělé, pokud se umí uvařit a pochopitelně se do nich přidají ty správné suroviny.

Do cca 2 dcl vody vložte 150 g cukru, 1 lusk vanilky, 8 hřebíčků, půl pomeranče na plátky, 1 hvězdičku badyánu a pod pokličkou uveďte k varu. Poté stáhněte výkon, nechte pomalu provářet 8 minut. Přidejte 1 láhev hroznového moštu  a přiveďte k varu. Poté vlijte litr bílého aromatického vína a jen přiveďte pod var. Víno se už nesmí vařit!

Ozdobte sušeným ovocem a podávejte.

Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.
Zároveň je povinen zaevidovat přijatou tržbu u správce daně online; v případě technického výpadku pak nejpozději do 48 hodin.

Copyright © 2013 Vinařství Vajbar

Tvorba WWW stránek GRAWEB