Tramín červený, pozdní sběr 2023
Vinařství Vajbar Katalog Bílá vína Tramín červený, pozdní sběr 2023
Výrazně dominují tóny parfému z šeříku a růží, za nimi přichází aromatické koření.
Bezinkový sirup se zralými citrusy a bylinkami. V delším závěru najdeme bílý rybíz a mandarinkový kompot.
Vltavín - dvouplísňový
Marinovaná krkovice na grilu.
Vinařská oblast | Morava |
---|---|
Vinařská podoblast | Velkopavlovická |
Vinařská obec | Rakvice |
Trať | Kozí horky |
Alkohol | 13 |
Typ | suché |
Podáváme při teplotě | 10-12°C |
Objem | 0,75l |
Zbytkový cukr | 3,9 |
Titrovatelné kyseliny | 6,2 |
Extrakt | 20,5 |
Ocenění Stříbrná medaile Vinum Juvenale 2023 |
Snad nejaromatičtější moravská odrůda vás okouzlí nejen bohatým buketem, ale také dokonale strukturovanou chutí. A navíc - je to úplně suché!
Barva je šperkově zlatá. Vůně je bohatá, svěží a kořenitá. Najdeme výrazné tóny šeříku a růží, za nimi přichází aromatické koření. Chuť je svěží a dynamická. Snoubí se v ní bezinkový sirup se zralými citrusy a bylinkami. V delším závěru najdeme mandarinky a grepy.
Podávejte k marinované krkovici na grilu.